Volledig scherm
© ANP

'Nieuwe woningen Vliedbergweg versterken geluidsoverlast'

DEN HAAG/VLIJMEN - ,,Wacht toch met de bouw van 32 woningen aan de Vliedbergweg totdat er duidelijkheid is over het GOL, de nieuwe afslag naar de A59,'' zei Vlijmenaar Jan Vugts donderdag tijdens een rechtszaak in Den Haag.

Vugts vindt het onbegrijpelijk dat de gemeente Heusden zo'n haast maakt met de bouw van 32 rijwoningen op het voormalige schoolterrein aan de Vliedbergweg. Volgens hem en een groot aantal buren, moet de gemeente eerst een oplossing voor het vrachtwagensluipverkeer over de Vliedbergweg vinden.  Vugt en andere bewoners van de weg vrezen dat de langgerekte gevel van de 11 meter hoge woningrij als klankkast gaat fungeren en de nu al enorme geluidoverlast verder gaat versterken. 

Rechter en staatsraad Eric Daalder toonde begrip voor Vugts en zijn medestanders, ,,maar ik kan helaas niet alle problemen in de gemeente Heusden oplossen. Ik kan alleen oordelen over de effecten van de 32 nieuwe woningen. En dat zal wat extra verkeer betreft niet erg opvallen." Vugts en diens raadsman beaamden dat.

Ook de gemeentewoordvoerders snapten wel dat de bezwaren van Vugts en andere Vliedbergers meer met de slechte wegenstructuur in de Langstraat te maken heeft dan met het woningbouwplan. ,,We zijn druk bezig met een nieuwe procedure voor het GOL. Als er een nieuwe afslag op de A59 komt dan zal er ook minder sluipverkeer door de Vliedbergweg komen. "

 Uitspraak over het woningbouwplan volgt binnen enkele weken.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Waalwijk, Heusden e.o.