Volledig scherm
Bovenaanzicht van renovatieplan De Voorste Venne Drunen. © gemeente heusden

Nog elf maanden, dan moet moet verbouwing van De Voorste Venne in Drunen klaar zijn

DRUNEN - De renovatie van cultureel centrum De Voorste Venne in Drunen moet op 3 juli 2018 klaar zijn. Dat hebben gemeente Heusden en aannemer BMV uit Veldhoven afgesproken. 

Die datum is zo gekozen dat de gerenoveerde Voorste Venne geopend kan worden in de aanloop naar het theaterseizoen 2018-2019.

Omgevingsvergunning

De echte werkzaamheden beginnen pas nadat de omgevingsvergunning is afgegeven, eind oktober of begin november. En dan wordt het gelijk aanpoten, want 'het streven' is dat met carnaval volgend jaar in elk geval de evenementenhal tijdelijk gebruikt kan worden.

De gemeente Heusden wacht na het afgeven van de vergunning niet op eventuele bezwaren die nog ingediend kunnen worden. Als die er komen, kan dat gevolgen hebben voor de planning. En dat kan weer financiële gevolgen hebben; hoe groot die kunnen zijn is nog niet bekend.

Groen licht

De Heusdense gemeenteraad zette in mei het licht op groen voor de renovatie van De Voorste Venne. Dat besluit is nu verder uitgewerkt. BMV gaat de klus klaren voor 5,12 miljoen euro exclusief btw.  De renovatie betreft het zogeheten carré-gedeelte. De centrale ingang wordt verplaatst naar het Anton Pieckplein. 

De ruimten die niet worden opgeknapt blijven voorlopig staan. De gemeente bekijkt nog wat ermee gaat gebeuren.

Naast de 5,12 miljoen voor de verbouwing, wordt 1,05 miljoen euro uitgetrokken voor de inrichting.

Stichting De Voorste Venne gaat het gebouw voor een ton per jaar huren en krijgt in elk geval vier jaar lang ook een subsidie van drie ton van de gemeente.