Volledig scherm
© Thinkstock

Nog jaren 100 rijden op A59 tussen Vlijmen en Waalwijk

VLIJMEN/WAALWIJK - Het duurt naar verwachting nog wel een paar jaar voor de maximumsnelheid op de A59 tussen Vlijmen en Waalwijk weer omhoog kan van 100 naar 120 kilometer per uur.

Het gaspedaal kan pas dieper worden ingetrapt als bij Vlijmen een ontbrekend stukje geluidsscherm wordt geplaatst en bij Elshout een scherm is vervangen. De procedures die daarvoor nodig zijn, vergen echter de nodige tijd, zo laat een woordvoerster van Rijkswaterstaat desgevraagd weten. De noodzakelijke akoestische onderzoek bijvoorbeeld, worden in 2017 en 2018 uitgevoerd.

Rijkswaterstaat dacht dat de snelheid op het genoemde stuk al eerder omhoog kon naar 120 kilometer per uur, maar de ontbrekende geluidsschermen gooiden roet in het eten. Niet iedereen is daar overigens rouwig om, aangezien de maximumsnelheid op de A59 tot grote verdeeldheid zorgt.

Rijkswaterstaat heeft een nieuw verkeersbesluit genomen om de limiet op het stuk A59 op 100 te houden. Het gaat volgens de bekendmaking om een 'tijdelijk' besluit. Tijdelijk is overigens rekbaar, aangezien het verkeersbesluit ook spreekt van uíterlijk 1 januari 2026. Het besluit ligt tot en met 21 februari ter inzage.