Volledig scherm
© Thinkstock

OM eist veertien jaar gevangenisstraf voor doodslag op vrouw uit Drunen

DRUNEN - Het Openbaar Ministerie heeft vrijdag voor de rechtbank een gevangenisstraf van veertien jaar geëist tegen een 26-jarige man die terechtstaat omdat hij verdacht wordt van het ombrengen van zijn 52-jarige buurvrouw in Drunen. Ook zou hij geprobeerd hebben haar aan te randen.

Op 10 januari 2015 werd rond 19.30 uur ’s avonds in de keuken van een woning aan de Kortenaerstraat in Drunen het levenloze lichaam gevonden van een 52-jarige vrouw. De vrouw lag op haar rug in een grote plas bloed. Het bleek te gaan om de bewoonster van het huis.

Grootschalig onderzoek
​De politie startte dezelfde avond direct een grootschalig onderzoek. Al snel kwam de 26-jarige buurman van het slachtoffer als verdachte in beeld. Vervolgens bleek dat het uiterlijk van de man overeenkwam met de persoon die eerder die nacht een portier met een mes had proberen te steken. Op basis van de dan bekende feiten en omstandigheden werd de verdachte aangehouden

Doodslag
De verdachte heeft zich, volgens het Openbaar Ministerie, schuldig gemaakt aan doodslag op zijn buurvrouw: een alleenstaande vrouw van 52 jaar, die hij al eerder had lastig gevallen met zijn brutale opmerkingen waar zij absoluut niet van gediend was. Hij wist dat zij alleen woonde en heeft van die situatie zwaar misbruik gemaakt.

,,Hij heeft zijn buurvrouw haar belangrijkste bezit, namelijk haar leven, ontnomen, terwijl zij juist hulpvaardig was die nacht’’, aldus de officier van justitie. De rechtbank Oost-Brabant doet over twee weken uitspraak.

Waalwijk, Heusden e.o.