Volledig scherm
V.l.n.r. Moeder Len, dochter Juliet, David en vader Simon. © Hans van den Eeden

ONA brengt Moeder van David S. actueel op de planken

DRUNEN/HEUSDEN - De dramatische gevolgen van drugsgebruik zijn helaas een actueel thema. Dit bleek zaterdagavond in de vernieuwde Voorste Venne in Drunen.

Op een indringende wijze bracht de toneelgroep ONA het toneelstuk De moeder van David S. op de planken. Het stuk schets een heftig beeld van de geschiedenis van een gezin op drift. 

De oudste zoon David is verslaafd aan drugs. Daardoor wordt het gezin emotioneel meegesleurd en raakt compleet van slag. De hoofdrol van David, werd op een heftige wijze vertolkt door Jory Samuels. Op een indringende manier maakte hij het publiek deelgenoot van de problematiek van een drugsverslaafde. Het gaat hierbij om de afhankelijkheid van soft en later harddrugs. Maar ook de hunkering naar begrip en liefde. Vader Simon, gespeeld door Koen Smit kiest voor de harde lijn. 

Moeder Len, op inlevende wijze gespeeld door Sara van Delft wordt heen en weer geslingerd. Het gaat hierbij om dillemma's en loyaliteit tussen haar zoon en man. Met de opvoering van het stuk De moeder van David S. werd door ONA het boek van Yvonne Keuls uit de jaren tachtig opgepoetst. En daar is alle reden voor. Informatief waren de keiharde feiten die over het gebruik van soft en harddrugs werden geprojecteerd. 

Het tijdloze toneelstuk kreeg een extra accent door de afwisselende zwart-wit foto's van de drugsgebruikers die in de goot waren beland. Zonder omhaal werd dit aan het publiek getoond. De harde muziekkeuze uit de jaren tachtig gaf een extra accent aan deze bijzondere vooorstelling. Terecht kreeg de crew na afloop van de twee voorstellingen, vrijdag- en zaterdagavond een staande ovatie.