Volledig scherm
Sporthal Onder de Bogen in Drunen wordt binnenkort gesloopt. De politiek in Heusden ziet er een geschikte plaats in voor de bouw van goedkope huizen. Daarmee zou een streep gaan door plannen de locatie te betrekken bij park De Schroef. © Beeld Werkt

Onder de Bogen Drunen in beeld voor bouw goedkope huizen; én voor nieuwbouw basisscholen

VLIJMEN/DRUNEN - Op de plaats van sporthal Onder de Bogen in Drunen, komen mogelijk toch huizen. De invulling van het terrein is weer helemaal open, nu de Heusdense politiek donderdagavond heeft bepaald dat nadrukkelijk moet worden gekeken of daar goedkope woningen kunnen komen.

Tot nu toe was het de bedoeling de plek op de hoek Prins Hendrikstraat - Chrysanten, na sloop van de leegstaande sporthal, te betrekken bij park De Schroef en afronding van plan Dillenburcht. 

De PvdA kaartte de zaak aan tijdens de behandeling van de begroting voor 2018. Heusden is immers druk op zoek naar plaatsen om goedkopere huurwoningen te (laten) bouwen. Want die zijn er nu te weinig. De zoektocht valt niet mee. Allerlei plaatsen komen in principe in aanmerking, maar vrijwel overal zitten haken en ogen aan.

Vandaar het PvdA-voorstel om locatie Onder de Bogen niet langer te betrekken bij de nieuwe entree van park De Schroef. Maar in plaats daarvan te onderzoeken of er sociale huurwoningen gebouwd kunnen worden.

Twee scholen

Volgens DMP Heusden is de plek van de sporthal juist uitermate geschikt om de basisscholen de Bolster en Jongleren onder één dak te brengen. In 2019 wordt de mogelijkheden van gecombineerde nieuwbouw toch al onderzocht. 

Als de scholen verhuizen naar locatie Onder de Bogen, kunnen op de vrijkomende plaatsen van de scholen goedkope huizen gebouwd worden. Johan Meesters wil het onderzoek naar de scholen al volgend jaar uitvoeren, om snel helderheid te krijgen.

Wethouder Mart van der Poel (Heusden ÉÉN) is daartoe bereid, maar hij wees er wel op dat eventuele nieuwbouw van de scholen pas staat gepland voor 2026. ,,Als we dat eerder willen doen, slaat dat een financieel gat in het IHP." 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement