Volledig scherm
Ondernemers Gert-Jan de Rooij en zijn vrouw Jorine zijn bezig om het voormalig pand van de Rabobank om te toveren naar horecagelegenheid. © Jeroen de Jong/BeeldWerkt

Ondernemers beginnen horecazaak in oude bank Haarsteeg

HAARSTEEG - Haarsteeg krijgt er een horecazaak bij. Gert-Jan en Jorine van Rooij stoppen in juli als uitbater van partycentrum De Hut in Haarsteeg en beginnen dan in de voormalige Rabobank in het dorp een nieuwe horecazaak.

Van Rooij begint in de oude bank een cafetaria, met onder meer bezorgservice, een restaurant, een (feest)zaal en een terras. Het personeel gaat mee over naar de nieuwe zaak; Van Rooij is in gesprek met de huidige gebruikers van De Hut om mee te 'verhuizen'.

Van Rooij kijkt met plezier terug op de veertien jaar in De Hut en op de samenwerking met de eigenaren van dat partycentrum, de familie Van Helvoort. ,,Ons contract liep af, we hadden door kunnen gaan, maar dit kwam op onze weg. We hebben zin in de nieuwe uitdaging."

De Hut is tot juli gewoon open en de geplande activiteiten gaan gewoon door. Op 8 april staat een grote reünie op het programma. Van Rooij wil binnenkort de omwonenden van de bank gaan informeren over zijn plannen.

Wat er na juli met De Hut gaat gebeuren is nog onduidelijk. Eerder liet de familie Van Helvoort al weten open te staan voor alle ideeën die mensen hebben. Niets wordt daarbij uitgesloten.

Volledig scherm
Ondernemers Gert-Jan de Rooij en zijn vrouw Jorine zijn bezig om het voormalig pand van de Rabobank om te toveren naar horecagelegenheid. © Jeroen de Jong/Beeld Werkt

Waalwijk, Heusden e.o.