Volledig scherm
detailhandel © StockPZC

Ondernemers Vlijmen in de weer tegen illegale verkoop

VLIJMEN - ,,We hebben niets tegen concurrentie, maar het moet wel eerlijke concurrentie zijn." Voorzitter Marcel van Iersel van de ondernemersvereniging Groot Vlijmen is het beu dat allerhande 'verkopers' zaken beginnen zonder de juiste vergunningen.

 De bloemist van Marcel's Bloemenshop neemt zijn zaak als voorbeeld. ,,Ik betaal leges en moet aan allerlei eisen voldoen. Mensen die 'gewoon' beginnen te verkopen zonder de officiële weg te bewandelen doen dat niet en kunnen daardoor ook nog eens goedkoper leveren."

Kappers met personeel die vanuit een garage werken, detailhandel vanuit het industrieterrein, kwekerijen die aan huis verkopen. Volgens Van Iersel is het een behoorlijk probleem voor de Vlijmense ondernemers, een groep die steeds verder uitdunt.

 Groot Vlijmen

De vereniging heet sinds kort geen Hartje Vlijmen meer, maar Groot Vlijmen. Met de vernieuwing wil de ondernemersvereniging meer leden aan zich binden. Van Iersel: ,,Er is best wat weggegaan. Voor de plannen in het centrum, hadden we bijvoorbeeld een tabakszaak, een schoenenzaak, een groenteboer en een kapper. Allemaal leden."

Een van de grotere problemen die bij wervingsbijeenkomsten op tafel komt is de last van ondernemingen zonder de juiste papieren. Van Iersel laakt de rol van de gemeente Heusden. ,,Die ziet handhaving op illegale ondernemingen niet als prioriteit. Maar als ik mijn reclamebord iets te ver op de stoep zet, krijg ik wel een boete."   

Waalwijk, Heusden e.o.