Volledig scherm
Extra aandacht voor de nagels van Riet Stamps © Hans van den Eeden

Oudere bewoners van Heusden zijn verwend tijdens NLdoet

HEUSDEN - Ouderen waarderen het om extra verwend te worden. Dit bleek vrijdagmiddag tijdens de verwenmiddag, georganiseerd door het Oranjefonds in het Zorgcentrum St. Antonius in Heusden. Een team vrijwilligers trakteerde de ouderen, in het kader van NLdoet op muziek, lekkere hapjes, maar vooral op verzorging van de nagels. 

Volledig scherm
Trudy Bouman zingt er op los. © Hans van den Eeden

Vol hartstocht zong Trudy Bouman in de sfeer van Willeke Alberti en Tom Manders bekende meezingers. Voor de nagelverzorging was met name bij de dames veel belangstelling. Een van hen is Riet Stamps (85 jaar) die de keuze heeft uit alle kleuren van de regenboog. Voor het zover is moeten de handen in een paraffinebad. 

Daarna worden de handen gemasseerd, nagels geknipt, gevijld en gelakt. Om de nagels te drogen moet er even met de handen worden gewapperd. Ilona Thijssen is een van de vele vrijwilligers. ,,Ik doe met deze NLdoet dag van het Oranjefonds graag mee. Het is toch fantastisch om een lach op het gezicht van de ouderen te krijgen." 

Nagels

De geboren en getogen Heusdense Annie van Kuijk (81 jaar) is opnieuw van de partij. ,,Deze verwendag is fantastisch. Mijn nagels zijn alleen wat lichter uitgevallen dan de bedoeling was." Ook enkele leerlingen van groep 8 van de Johannes Paulusschool verlenen als vrijwilliger hun medewerking. Een van hen is de 12 jarige Rens Peijnenborgh. ,,Het is zinnig, leuk en leerzaam" om op deze NLdoet dag een handje te helpen", weet hij. Na afloop toonde Ans Robben, medewerkster welzijn, zich tevreden over de inzet van de vrijwilligers.

Volledig scherm
NL doet © Hans van den Eeden
BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement