Een proefdruk van de flyer die zondag verspreid wordt.
Volledig scherm
Een proefdruk van de flyer die zondag verspreid wordt. © Andre en Ilse van Gennip

Ouders zetten zich in voor vervanging afgebrande zorgboerderij De Locatie

VLIJMEN - Bewoners van Vlijmen werden dinsdag opgeschrikt door de felle brand bij Zorgboerderij De Locatie. De keet die al jaren daar stond ging compleet in vlammen op. Verschillende betrokkenen gingen meteen aan de slag om te kijken of ze De Locatie in ere kunnen herstellen. Onder hen, een van de ouders, Ilse van Gennip: ,,Er leefde bij mij en mijn man meteen het gevoel dat we iets moesten doen."

Dat iets heeft na contact met meerdere betrokkenen nu vorm gekregen. ,,Een andere moeder wilde meteen een doneeractie opzetten en dat leek ons ook een goed idee. Woensdag zijn we bij de eigenaren langs geweest. Zij hadden online al een doneeractie opgezet en wij hebben ons daarbij aangesloten."

Van Gennip zal komende zondag in de carnavalsoptocht meedoen met een wagen en zij zal flyers uitdelen. ,,We hebben 1000 flyers besteld om zoveel mogelijk mensen tijdens de optocht te kunnen bereiken. "

Op het moment van schrijven is de doneeractie nog niet zo oud en staat de teller op 2.680 euro. Het doel is 100.000 euro. ,,Dat bedrag is door de eigenaren opgesteld, maar eigenlijk geldt dat alle beetjes helpen. De zorgboerderij was verzekerd, maar werkte veel met tweedehands spullen en vrijwilligerswerk. Die spullen hebben voor een verzekeraar geen waarde."

,,Alle hulp is welkom", gaat Van Gennip verder. ,,Wij hebben zelf een kind met zorgen die vaak naar De Locatie ging. Het is voor hen zo belangrijk om daar terecht te kunnen. Voor veel kinderen is het de plek waar ze samen komen, waar ze vriendjes zien, waar eigenlijk alles voor hen samenkomt."

Wie wil helpen, kan terecht op de website van de doneeractie. ,,Ik hoop dat er zondag veel bekendheid komt voor onze actie. Dat ook bedrijven uit de omgeving willen helpen met spullen of met extra handjes."

De keet is finaal uitgebrand.
Volledig scherm
De keet is finaal uitgebrand. © Jasper Harthoorn/BD
BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement