Volledig scherm
Voor een deel van de winkels aan de oostwand aan Het Plein in Vlijmen staan hekken van de sloper. De panden zijn inmiddels gesloopt. © Dik de Joode/BD

Paviljoen op Plein Vlijmen 'open' voor iedereen

VLIJMEN - De gemeente Heusden en projectontwikkelaar Heijmans hebben de overeenkomst voor de herontwikkeling van het Plein in Vlijmen aangepast. Heijmans is niet langer verplicht de ruimten in het nog te bouwen paviljoen te verhuren of verkopen aan ondernemers die al aan het Plein zitten.

De projectontwikkelaar mag nu met iedereen zaken doen. Wethouder Mart van der Poel is vol vertrouwen dat er gegadigden worden gevonden. Hij rekent in elk geval op 'iets van horeca'. Ondanks zijn optimisme erkent Van der Poel dat de kans bestaat dat het paviljoen er uiteindelijk niet komt door gebrek aan belangstelling. Hij acht die kans echter klein.

Herbouw in september
De sloop van de winkels en appartementen aan de oostwand van het Plein zijn in volle gang. De herbouw kan in september starten. Er is nog daar één winkelruimte vrij. Van der Poel verwacht dat de nieuwe winkelruimtes volgend jaar september geopend kunnen worden. De 24 appartementen zijn naar verwachting in het najaar van 2017 klaar.