Volledig scherm
Jim Muller uit Elshout kreeg begin dit jaar al een bloemetje van wijkagent Belinda van der Genugten als dank voor zijn heldendaad. Woensdag kwam daar nog de prof. mr. Pieter van Vollenhoven Penning 2017 bij. © Bertjan Kers / BD

Penning voor Jim Muller (21) na heldhaftig optreden tegen dief die tasje van 72-jarige vrouw stal

ROTTERDAM/ELSHOUT - Jim Muller uit Elshout heeft woensdagmiddag de Prof. mr. Pieter van Vollenhoven Penning 2017 in ontvangst genomen. Muller werd in het zonnetje gezet voor zijn heldhaftig optreden in januari van dit jaar, toen hij in Vlijmen een tasjesrover greep, tegen de grond werkte en op hem bleef zitten tot de politie arriveerde.

De penningen zijn bestemd voor mensen die 'op een bijzondere, navolgenswaardige wijze hebben bijgedragen aan de veiligheid in de samenleving'. Op 25 januari was de 21-jarige Muller buiten bij de Jumbo in Vlijmen getuige hoe een 24-jarige Poolse man het tasje van een 72-jarige vrouw roofde. Muller bedacht zich geen moment en greep in. 

Quote

Muller leverde door moedig en doortas­tend optreden een bijdrage aan de veiligheid van medebur­gers

Stichting Maatschappij en Veiligheid

Indrukwekkend

,,Een indrukwekkend en inspirerend verhaal van iemand die door moedig en doortastend optreden een bijdrage leverde aan de veiligheid van medeburgers", aldus de Stichting Maatschappij en Veiligheid (SMV), die de penning in het leven heeft geroepen. 

De onderscheiding aan Muller  is woensdagmiddag uitgereikt in Rotterdam aan in totaal negen mensen. Dat gebeurde door prof. mr. Van Vollenhoven, voorzitter van de stichting.

In januari van dit jaar kreeg Muller al de uitgebreide complimenten van de toenmalige burgemeester Jan Hamming van Heusden en van wijkagente Belinda van der Genugten voor zijn ingrijpen.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Waalwijk, Heusden e.o.