Volledig scherm
De voorbereidingen voor het Piek-festival, zondag 9 april in Drunen, zijn bij kunstencentrum De Aleph in volle gang. © Beeld Werkt

Piek-festival moet iedereen naar De Voorste Venne in Drunen lokken

DRUNEN - In cultureel centrum De Voorste Venne in Drunen wordt zondag 9 april het eerste Piek-festival gehouden. Kunstencentrum De Aleph speelt daarbij een belangrijke rol. Cursisten krijgen de kans aan een groot publiek te tonen wat ze allemaal hebben geleerd en gedaan tijdens bijvoorbeeld de cursussen schilderen, dansen of theater. 

,,Iedereen heeft de behoefte om te schitteren, om te voelen wat het is om tijdens een optreden in het zwarte gat van een theaterzaal te kijken, om de ontlading van applaus mee te maken", stelt Jan van de Sanden, van De Aleph.

Het Piek-festival duurt van 14.00 tot 20.30 uur. Er is dan van alles te doen, zowel binnen als buiten. Uitvoeringen, optredens, workshops. ,,Elk jaar zijn er dans- en theatervoorstellingen of exposities. We willen nu een breder publiek laten kennismaken met De Aleph", aldus Laura Hoek, mede-organisator namens De Aleph.

Het Piekfestival is een creatief festival voor de inwoners van de gemeente Heusden. Het biedt niet alleen cursisten van de Aleph, maar ook andere cultuurverenigingen binnen de gemeente. 

Wie het Piek-festival wil bezoeken, hoeft zich niet op te geven. Op de website van de Aleph is te zien wat er 9 april allemaal is te doen. 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement