Volledig scherm
De Voorste Venne. © Dik de Joode/BD

Plan De Voorste Venne Drunen op niets uitgelopen; opdracht terug bij Heusden

DRUNEN - De plannen om cultureel centrum De Voorste Venne in Drunen voor vijf miljoen euro te renoveren, lijken definitief terug bij af. Bestuursadviseur en organisatiedeskundige Hans Andersson Herpt, die als kwartiermaker de kar trok, heeft zijn opdracht teruggegeven aan het gemeentebestuur van Heusden. De stuurgroep met daarin vertegenwoordigers van stichting De Voorste Venne, de openbare bibliotheek en kunstencentrum de Aleph, is opgeheven.

Andersson staat helemaal achter de conclusie die de drie grootgebruikers recent ook al trokken: vijf miljoen is veel te weinig om van De Voorste Venne een bruisend cultureel centrum te maken. Volgens Andersson kan dat voor maximaal 128.000 euro per jaar extra wél, maar ontbreekt de politieke wil om extra geld beschikbaar te stellen.

Toelichting
Andersson heeft vrijdagmiddag alle politieke partijen op de hoogte gesteld, met een uitgebreide toelichting op wat hij en de stuurgroep de afgelopen maanden hebben gedaan. Ook de alternatieven worden daarin genoemd.

Doodzonde
De bestuurlijke fusie tussen De Voorste Venne, de Aleph en de bibliotheek die de gemeente zo graag wilde, is volgens Andersson nu ook van de baan. "Doodzonde dat het niet is gelukt, we waren zo dichtbij", aldus Andersson in een toelichting.

Lees meer in het Brabants Dagblad van zaterdag 14 mei, editie Langstraat.

Volledig scherm
De Voorste Venne © Dik de Joode/BD
Volledig scherm
Hans Andersson.

Waalwijk, Heusden e.o.