Volledig scherm
Jan Paijmans

Plan voor rechtswinkel in De Langstraat

DRUNEN - Jan Paijmans uit Drunen, student Recht & Management, heeft het initiatief genomen om in De Langstraat een rechtswinkel te beginnen. Hij en enkele andere studenten vinden het vreemd dat er nog geen rechtswinkel in het gebied is. "Mensen moeten nu altijd naar de stad."

Paijmans heeft via Facebook een enquête verspreid, om de animo te peilen. De belangstelling is groot, zo blijkt al na één dag. De Drunenaar hoopt dat overigens wel nog meer mensen de enquête invullen. Paijmans krijgt hulp van twee andere studenten uit de regio en heeft al contacten met een advocatenkantoor en de gemeente Heusden. Hij zoekt nog een ruimte voor een paar uur per week.

Rechtswinkels geven gratis juridisch advies. Het is een manier waarop vooral rechtenstudenten hun kennis in de praktijk kunnen brengen en ervaring op kunnen doen.

  1. Burendag Elshout écht voor buren

    Burendag Elshout écht voor buren

    ELSHOUT - D'n Elshof in Elshout is een gebouw waar vooral ouderenactiviteiten worden gehouden. Dus als je d'r op Burendag - het is vandaag Buurtlunch! - naar binnen loopt en er alleen maar dertig ouderen ziet zitten dan vraag je je af of ze niet gewoon hun vaste bubs binnen hebben. Niet dus, verzekert André van Hulten, voorzitter van stichting D'n Elshof. ,,Dit zijn écht de directe buren. We halen ze binnen omdat ze vanwege onze activiteiten ook weleens overlast hebben, geluid, drukte, parkeren. Nu doen we iets terug." 

Waalwijk, Heusden e.o.