Volledig scherm
Een van de aangepaste auto's die met hoge snelheid over de Tuinbouwweg bij Haarsteeg reden. © Politie team Heusden

Politie Heusden gaat vaker controleren op auto's met snelheidsbeperking

HAARSTEEG - De aanhouding vrijdag in Haarsteeg van een 17-jarige jongen in een auto met snelheidsbeperking is voor de politie aanleiding om vaker te gaan controleren op deze aangepaste voertuigen.

De politie betrapte de jongen toen hij vrijdagavond met 100 kilometer per uur op de Tuinbouwweg reed. De zogeheten MMBS-auto (Motorvoertuig Met Beperkte Snelheid) mag officieel niet harder rijden dan 25.  De bestuurder van een tweede auto wist te ontkomen.  De politie is naar hem op zoek. De auto van de 17-jarige is in beslag genomen.

Volgens een woordvoerder van de politie is dit soort auto's populair onder jongeren in het buitengebied. Het bericht over de aanhouding  op de Facebookpagina van Team Heusden kreeg veel reacties  van jongeren die kennelijk ook zulke auto's hebben. 

De RDW maakte twee jaar geleden een einde aan de regeling waarbij de auto's werden 'teruggekeurd' . In de praktijk bleek dat veel jongeren die nog geen autorijbewijs mochten hebben wel een auto met beperkte snelheid aanschaften. 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement