Volledig scherm
De Voorste Venne in Drunen. © Frans van Halder

Politiek Heusden houdt vast aan 5 miljoen voor De Voorste Venne Drunen

VLIJMEN/DRUNEN - De Heusdense politiek houdt in elk geval voorlopig haar poot stijf. Ze trekt 5 miljoen euro uit voor de renovatie van cultureel centrum De Voorste Venne in Drunen. Ook al vinden de 3 'grootgebruikers (stichting De Voorste Venne, de openbare bibliotheek en kunstencentrum De Aleph) dat er voor dat geld absoluut geen bruisend cultureel centrum kan ontstaan.

Volgens de grootste gebruikers van het cultureel centrum is voor een dergelijk plan, dat uit zou moeten gaan van gedeelte sloop plus nieuwbouw, 10 tot 12,5 miljoen euro nodig. Maar zover is de politiek nog lang niet, de noodkreten en doemscenario's van de drie ten spijt. “Laat eerst maar zien wat er mogelijk is met 5 miljoen", klonk het donderdagavond van verschillende kanten.

Harde kritiek
In de informatievergadering Samenleving daalde harde kritiek neer op het hoofd van wethouder Wim van Engeland, die ook in de stuurgroep zat die de plannen uitwerkte. Hij zou onvoldoende de regie hebben gevoerd, zeker toen de stuurgroep tegen de opdracht in een aantal andere scenario's ging onderzoeken.

Van Engeland ging door deels door het stof en erkende onder meer dat hij de raad tussentijds had moeten informeren over een aantal zaken.

Waalwijk, Heusden e.o.