Volledig scherm
Arie Kuijs bij zijn inmiddels gesloten tankstation aan de Pastoriestraat in Vlijmen. © John Schouten/BeeldWerkt

Rechter stelt Kuijs in ongelijk in zaak rond verplaatsing tankstation Vlijmen

VLIJMEN/DEN BOSCH - De gemeente Heusden is niet verplicht om een overeenkomst uit 2009 met tankstation Kuijs uit Vlijmen, alsnog na te komen. Volgens de rechtbank in Den Bosch heeft Kuijs zelf niet voldaan aan bepaalde voorwaarden, waardoor de gemeente de overeenkomst over verplaatsing van het bedrijf naar de Wolput/Abt van Engelenlaan in Nieuwkuijk eind 2010 terecht opzegde.

Ook toen daarna de gesprekken tussen Kuijs en Heusden nog doorgingen, zou Kuijs uiteindelijk zelf in 2015 hebben besloten niet inhoudelijk in te gaan op een aanbod van de gemeente.

Kuijs brak daarmee in de ogen van de rechter zelf de onderhandelingen af. Zijn advocaat ziet in de uitspraak van woensdag mogelijkheden hoger beroep in te stellen, maar gaat daarover eerst in overleg met Kuijs. Kuijs praat als sinds 1989 over verhuizing van zijn tankstation uit de Pastoriestraat in Vlijmen.

Milieu-eisen
​In een overeenkomst uit 2009 werd opgenomen dat Heusden er alles aan zou doen om het bedrijf te verplaatsen naar een plek aan de Wolput/Abt van Engelenlaan. Volgens Heusden verzuimde Kuijs een goed onderbouwd plan in te dienen. Vorig jaar moest het bedrijf op verzoek van de gemeente en op last van de gemeente dicht, omdat het niet voldeed aan een aantal milieu-eisen.

Waalwijk, Heusden e.o.