Volledig scherm
De Voorste Venne in Drunen. © Frans van Halder

Renovatie De Voorste Venne in Drunen loopt vertraging op

VLIJMEN/DRUNEN - De planning was strak, dat wisten alle betrokkenen. Maar nu is het zeker dat cultureel centrum De Voorste Venne in Drunen niet is gerenoveerd voordat na de zomervakantie het nieuwe theaterseizoen begint. Het zou zomaar kunnen dat de facelift pas volgend jaar zomer wordt uitgevoerd, of in fases. "We weten het nog niet", stelt wethouder Wim van Engeland van de gemeente Heusden.

De stuurgroep die de plannen in opdracht van de gemeente verder voorbereidt, blijkt de afgelopen tijd ook gekeken te hebben naar andere opties dan renoveren voor maximaal 5 miljoen euro, waartoe de politiek vorig jaar september besloot.

Die andere opties (totale sloop en nieuwbouw, gedeeltelijke sloop en gedeeltelijke nieuwbouw, of de buitenkant laten staan en binnen alles nieuw) bleken allemaal miljoenen duurder.

In de stuurgroep gingen stemmen op om Heusden die mogelijkheden voor te leggen, duurder of niet. “Want je kunt het maar één keer doen", was de redenering. Wethouder Wim van Engeland (lid van de stuurgroep) stapte zo naar 'zijn' eigen college. Het antwoord aan de stuurgroep is echter duidelijk: het is en blijft 5 miljoen.

Opknappen
De Voorste Venne wordt verbouwd, opgeknapt en aangepast aan de eisen van deze tijd. Ook krijgt de bibliotheek er onderdak. Een deel wordt afgestoten. De Voorste Venne moet het Bruisend Hart van Drunen worden, met veel aandacht voor ontmoeting.

De politiek wordt 21 april bijgepraat, woensdagavond is de stuurgroep geïnformeerd.

  1. Gevarieerde Kunstmatinee Silenzio in Luthers kerkje Heusden

    Gevarieerde Kunstmatinee Silenzio in Luthers kerkje Heusden

    HEUSDEN - Voor velen is Heusden-vesting de culturele hotspot van kleine kernen. Op verschillende niveau's worden tal van culturele activiteiten georganiseerd. Dit beeld is zondag tijdens de eerste editie van het Kunstmatine Silenzio in het Lutherse kerkje bevestigd. Liefhebbers van een inspirerende lezing, hedendaagse kunst en barokmuziek konden hun hart ophalen. In het goed gevulde kerkje werd het thema Silenzio door kunsthistorica en directeur van de Openbare Bibliotheek Elisabeth Eyl onder het vergrootglas gelegd.

Waalwijk, Heusden e.o.