Volledig scherm
© Thinkstock

Resultaten Milieu Effect Rapportage (MER) voor GOL Langstraat komend najaar klaar

DRUNEN - De onderzoekers die zich bezighouden met de gevolgen van de maatregelen die binnen de Gebiedsontwikkeling Oostelijke Langstraat (GOL) staan gepland, hopen hun werkzaamheden komend najaar te hebben afgerond. Dan moeten ze in beeld hebben welke gevolgen de plannen hebben voor onder meer de veiligheid, luchtkwaliteit en water.

Het uitgangspunt bij deze Milieu Effect Rapportage (MER) zijn de voorkeursalternatieven die zijn overgeschoten na de inspraak en het meepraten van de afgelopen jaren.

De uitkomsten van de MER spelen een rol bij de keuzes die nog moeten worden gemaakt. Er zijn immers nog varianten in beeld voor onder meer de Baardwijkse Overlaat en voor de aansluiting Nieuwkuijk. Ook zijn de resultaten van belang voor de 2 provinciale inpassingsplannen die nog moeten worden gemaakt, voordat de maatregelen uitgevoerd kunnen worden. Tegen zowel MER als de inpassingsplannen kunnen bezwaren worden ingediend. Maar dan is het naar verwachting inmiddels 2018 of 2019.

Verschillende instanties
Binnen de GOL werken 20 instanties samen aan maatregelen voor een goede ontsluiting van de dorpen in de Langstraat en voor een goede doorstroming van de A59. Ook wordt gekeken naar maatregelen voor onder meer de natuur, de economie, de agrarische sector en het toerisme.

Waalwijk, Heusden e.o.