Volledig scherm
Het ingezakte dak van de al jaren verpauperde woning op de hoek Grotestraat-Jacobus van der Meijdenstraat in Drunen. © Marie-Thérèse Kierkels/Beeld Werkt

'Schandvlek' in Drunen in oktober tegen de vlakte

DRUNEN - Anton Peters van De Wit Projectmanagement is er vast van overtuigd: in oktober wordt het verpauperde pand op de hoek Grotestraat-Jacobus van der Meijdenstraat in Drunen gesloopt.

En de maand daarna start de bouw van tien appartementen, bekend onder de naam plan Middendorp. De vervallen woning is veel Drunenaren al jaren een doorn in het oog.

Jaren geleden werd het pand al betiteld als de 'schandvlek van Drunen'. Verschillende plannen voor de bouw van appartementen sneuvelden, om uiteenlopende redenen. De afgelopen dagen is het dak gedeeltelijk ingestort en zijn bouwhekken op de Jacobus van der Meijden geplaatst. Volgens Anton Peters en de gemeente Heusden levert de situatie geen gevaar op voor mensen of de omgeving.

Volledig scherm
Een artist impression van appartementencomplex Middendorp, dat op de plaats van de bouwval komt te staan. © Staete Makelaars