Volledig scherm
Dit weekeinde werd de eerste editie van de Heusdense Filmdagen gehouden. © Hans van den Eeden

Sfeervolle eerste editie van de Heusdense Filmdagen

HEUSDEN - De vesting Heusden leent zich uitstekend voor jaarlijkse filmdagen. Maar de weg naar de Jacobatoren op het Kasteelterrein moet beter gevonden worden, dat bleek tijdens de eerste editie van de Heusdense Filmdagen die dit weekeinde werd gehouden.

Tijdens het evenement werden zestien gevarieerde kwaliteitsfilms op vier locaties vertoond. Veel voorstellingen waren uitverkocht.

Bij de eerste editie van de filmdagen hebben zowel de Muze van de Gouverneur als Stichting Het Ravelijn hun nek uitgestoken. Volgens medeorganisator Tak van der Most is het te vroeg om conclusies te trekken en vragen over financiën te beantwoorden. De publieke waardering moet een stimulans zijn voor een tweede editie.

  1. Gevarieerde Kunstmatinee Silenzio in Luthers kerkje Heusden

    Gevarieerde Kunstmatinee Silenzio in Luthers kerkje Heusden

    HEUSDEN - Voor velen is Heusden-vesting de culturele hotspot van kleine kernen. Op verschillende niveau's worden tal van culturele activiteiten georganiseerd. Dit beeld is zondag tijdens de eerste editie van het Kunstmatine Silenzio in het Lutherse kerkje bevestigd. Liefhebbers van een inspirerende lezing, hedendaagse kunst en barokmuziek konden hun hart ophalen. In het goed gevulde kerkje werd het thema Silenzio door kunsthistorica en directeur van de Openbare Bibliotheek Elisabeth Eyl onder het vergrootglas gelegd.

Waalwijk, Heusden e.o.