Volledig scherm
© Hans van den Eeden

Sfeervolle Jeu de bouleswedstrijd Oudheusdense Allée du Chateau

OUDHEUSDEN - De Kasteellaan in Oudheusden staat dit weekend in het teken van jeu de boules. Op initiatief van jeu-de-boulesvereniging Allée du Chateau gooiden 96 deelnemers van 48 teams een balletje op.

De sportievelingen zijn afkomstig uit de kernen van de gemeente Heusden. Tijdens de wedstrijden blijkt dat ervaring en behendigheid met het boulesspel belangrijk zijn. Maar het belangrijkste is vooral de gezelligheid, de ontmoeting en de sfeer. ,,We hebben veel geluk met het goede weer. Het gaat niet om het winnen maar om het spelgenot”, aldus Wil van Bladel van de organisatie. Op een terras bij het Steunpunt kunnen de (senior) sportievelingen op adem komen.

Volledig scherm
Meten is weten: met een rolmaat voorkom je verhitte discussies © Hans van den Eeden
  1. Gevarieerde Kunstmatinee Silenzio in Luthers kerkje Heusden

    Gevarieerde Kunstmatinee Silenzio in Luthers kerkje Heusden

    HEUSDEN - Voor velen is Heusden-vesting de culturele hotspot van kleine kernen. Op verschillende niveau's worden tal van culturele activiteiten georganiseerd. Dit beeld is zondag tijdens de eerste editie van het Kunstmatine Silenzio in het Lutherse kerkje bevestigd. Liefhebbers van een inspirerende lezing, hedendaagse kunst en barokmuziek konden hun hart ophalen. In het goed gevulde kerkje werd het thema Silenzio door kunsthistorica en directeur van de Openbare Bibliotheek Elisabeth Eyl onder het vergrootglas gelegd.

Waalwijk, Heusden e.o.