Volledig scherm
Het pand van Sleegers Techniek in Den Bosch. © Google Streetview

Sleegers Technique uit Den Bosch koopt grond op Het Hoog in Nieuwkuijk

NIEUWKUIJK - Sleegers Technique uit Den Bosch bouwt een nieuw pand op bedrijventerrein Het Hoog in Nieuwkuijk. Het bedrijf dat onder meer snijmachines, weegschalen en verpakkingsmachines maakt voor de voedingsmiddelenindustrie, heeft een perceel grond gekocht achter het Nieuwkuijkse bedrijf Boost.

Sleegers Technique keert hiermee terug naar zijn roots. Het bedrijf van Huub Sleegers begon in 1993 in Vlijmen maar verhuisde in 2000 naar Den Bosch.
Te weinig ruimte
Het pand in Den Bosch is te klein geworden, zegt Jeroen van Beurden, projectleider bij Sleegers Technique. „Zowel het kantoor als de werkplaats. We zijn enorm gegroeid. We leveren wereldwijd machines. Van Canada tot aan Afrika en Australië.”
Meer verhuizingen
Sleegers Technique, waar twintig mensen werken, is in korte tijd het derde bedrijf dat Den Bosch verruilt voor Nieuwkuijk.
Eind vorig jaar verhuisde Marefsup al, een bedrijf dat apparaten voor koel- en vriesinstallaties ontwerpt en verkoopt. Ook Benier Nederland bv, de Bossche fabrikant van deegverwerkingsmachines voor bakkerijen gaat verhuizen naar Het Hoog.
Benier
De Kaak Groep, het moederbedrijf van Benier, heeft 2,7 hectare grond gekocht, met een optie voor nog eens 1,35 hectare.

Waalwijk, Heusden e.o.