Volledig scherm
Voor een deel van de winkels aan de oostwand aan Het Plein in Vlijmen staan hekken van de sloper. De panden zijn inmiddels gesloopt. © Dik de Joode/BD

Sloop aan het Plein in Vlijmen gestart, winkels in keet

VLIJMEN - Terwijl de sloophamer een aantal winkels aan het Plein in Vlijmen tegen de grond werkt, zijn ze bij bakkerij Vermeulen & Den Otter druk bezig met het inrichten van een noodwinkel. Volgende week is de oude bakkerswinkel aan de beurt. En omdat het zeker een jaar duurt voordat er een nieuwe winkel op de oude plek is gebouwd, gaat de bakker voorlopig zijn brood vanuit een tijdelijke keet verkopen.

De tijdelijke winkel staat midden op het Plein in Vlijmen, net als de keet van kaashandel Wijnstekers die straks eveneens terugkeert aan de oostwand van het Plein. Met de tijdelijke winkel kunnen ze bij bakkerij Vermeulen best uit de voeten, zegt Anton van Grinsven. „We mogen niet mopperen. De oude winkel was 110 vierkante meter, deze is 72 vierkante meter. Maar als we het efficiënt inrichten, komt het best goed. We zijn nu aan het schoonmaken en aan het inrichten.”

Aan de oostwand van het Plein komen niet alleen nieuwe winkels. Er komen ook 24 appartementen voor de oude bebouwing terug. Op het Plein komt volgens de plannen een paviljoen met drie winkelruimtes.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement