Volledig scherm
Het Roze Kasteel in de Poort van Heusden, het voormalige Land van Ooit. © Jeroen de Jong/Beeld Werkt

Sprang-Capelse begint petitie om Land van Ooit op te knappen

DRUNEN/SPRANG-CAPELLE - Nancy Driessen uit Sprang-Capelle is op internet een petitie gestart. Ze hoopt toestemming te krijgen van de gemeente Heusden om het Land van Ooit in Drunen (tegenwoordig de Poort van Heusden) op te knappen met een groep vrijwilligers.

En dan met name het Roze Kasteel, de vijver met soldaten en de kasteeltuin. Het gaat Driessen aan haar hart dat de overblijfselen van het voormalige attractiepark zo hard achteruitgaan, ook al probeert Heusden bijvoorbeeld de tuin zo goed mogelijk te onderhouden. Ze benadrukt dat het enkel en alleen gaat om schoonmaken, rommel opruimen en opknappen. Driessen is een onlinepetitie gestart.

​,,Ik wil absoluut niet de baas spelen of zo. Maar heel veel mensen hebben nog iets met het Land van Ooit." Heusden wil niet meewerken aan het verzoek. Belangrijkste reden: de gemeente is in gesprek over verkoop van het landgoed.

Heusdenaar Ralph Denessen filmde het voormalige Land van Ooit begin dit jaar. Op de dronebeelden is de teloorgang van het attractiepark goed te zien.

Wat een klein portfolio projectje zou moeten voorstellen veranderd onwijs snel in een nationaal trending topic! Iedereen hartstikke bedankt voor de geweldige complimenten en feedback! Het was een park rond een ridderthema waarbij veel nadruk is op theater: er waren veel acteurs die in het park rondliepen en een personage speelden uit het verhaal, alles onder het motto kinderen zijn de baas. De 'Gouverneur' was de bestuurder, Graaf Wildebras van Ooit & Gravinne Rondalia van Ooit zijn de 'staatshoofden'. Hoewel er veel nadruk op theater lag, zag het park zich halverwege de jaren negentig door teruglopende bezoekersaantallen genoodzaakt om enkele "snelle attracties" aan het park toe te voegen om zo meer klandizie te trekken. In november 2007 vroeg Het Land van Ooit voor de tweede keer faillissement aan. Belangrijke reden voor het faillissement waren volgens de directie de tegenvallende bezoekcijfers. In maart 2008 vond de executieverkoop plaats van de roerende bezittingen. De gemeente Heusden kocht de grond en de opstallen. Een deel van het gebied zal worden gebruikt voor het aanleggen van een nieuwe afslag Drunen van A59. De gemeente draagt zorg voor het natuurgebied en kasteel. Januari 2009 heeft de gemeente Heusden de naam van het park veranderd in Poort van Heusden. In 2015 werd bekend gemaakt dat het terrein van het park zal worden opengesteld als wandelgebied en voor iedereen vrij te bezoeken zal worden. In samenwerking met http://youtube.com/gamerrickHD

Waalwijk, Heusden e.o.