Volledig scherm
Stichting Leergeld en Stichting De Locatie ontvangen hun donaties. © Kees Klijn

Stichting Leergeld en Stichting De Locatie ontvangen in Vlijmen donaties van proWIN KEA

VLIJMEN - In Nederland groeien 420.000 kinderen op in relatieve armoede, waardoor er geen geld is voor sport, nieuwe kleren, Sinterklaas of een verjaardagsfeestje. Dinsdag vroegen staatssecretaris Klijnsma en de VNG hier landelijk aandacht voor, maar in de gemeente Heusden gebeurde het op een veel mooiere manier. Uit handen van Kea van der Poel, eigenaar van proWIN KEA, ontvingen Stichting Leergeld en Stichting De Locatie in de trouwzaal van het gemeentehuis in Vlijmen ieder 10.000 euro.

Stichting Leergeld Heusden helpt kinderen die om financiële redenen niet kunnen meedoen aan binnen- en buitenschoolse activiteiten. De Locatie uit Vlijmen is een zorgboerderij voor kinderen, gezinnen en jongeren uit de jeugdhulpverlening.

Aan de hoofdprijs van 20.000 euro had de directie die in Duitsland zetelt, wel een restrictie verbonden: het geld moest aan hulpbehoevende kinderen worden besteed. ,,Ik hoorde van Stichting Leergeld dat er in de gemeente Heusden jarige kinderen niet naar school gaan, omdat ze niet kunnen trakteren. Toen ik dat hoorde, kreeg ik kippenvel.”

Waalwijk, Heusden e.o.