Volledig scherm
Stromae is het thema van de themadag van de Aleph.

Stromae als rode draad bij themadag van de Aleph in Drunen

DRUNEN - De Aleph in Drunen houdt zaterdag 19 november haar jaarlijkse themadag. Dit jaar is het thema 'Stromae', naar de Belgische singer-songwriter, danser en modeontwerper.

Singer-songwriter Stromae maakt muziek, schrijft persoonlijke teksten, danst en heeft zijn eigen modemerk Moseart. Zijn videoclips zijn indrukwekkende, visuele statements. Een muzikant met wortels in twee werelddelen: Europa en Afrika. Die wederzijdse beïnvloeding van culturen grijpt de Aleph aan de Grotestraat 65 aan als thema voor de jaarlijkse themadag.

De Aleph duikt in de wereld van Stromae met een muzikale aftrap om 13.30 uur. Fanfare Eendracht Maakt Macht uit Elshout speelt een Stromae-medley. Daarna gaat iedereen zelf aan de slag met bijvoorbeeld bij videoclipdansen met Rita Campos, fotoshoot en video met Irma Bulkens. Maxzara Sterck geeft een workshop mode en styling met accessoires.

Judith Rosema laat deelnemers kennismaken met het stempelen van grafische patronen en Michiel Stekelenburg is de docent die leert improviseren op muziek. Monique Broekman geeft een masterclass portretschilderen en Rose-Marie Bedaux geeft een intieme schrijfworkshop.

Na een korte pauze is er om 18.30 uur de finale dansvoorstelling, speciaal gemaakt voor deze dag. Bijzonder aan deze voorstelling is dat de dansers de choreografie ook zelf hebben gemaakt. Er wordt al weken druk gerepeteerd in Vlijmen en Drunen.

Voor kinderen en jongeren onder de 18 jaar is deelname gratis. Volwassenen betalen voor deelname 7,50 euro. Aanmelden kan via de mail.

Waalwijk, Heusden e.o.