Stuur een kaart: Groeten uit Giersbergen

GIERSBERGEN - Foeilelijk! Het is dé blikvanger als je op het ruime parkeerterrein uit de auto stapt. De metershoge roestige sleutel moet duidelijk maken dat je hier bij Giersbergen een van de poorten naar de Brabantse natuur vindt. Wie naar Giersbergen komt, wéét dat dit zuidelijkste puntje van Heusden de entree naar de Loonse en Drunense Duinen is.

Met Giersbergen is, behalve dit staaltje potsierlijk provinciaal potverteren, niks mis. Terrasjes waar je lekker kunt eten en drinken voor of na een fijne wandeling of tocht per fiets of te paard. Een Biergarten zelfs, Je kunt er op een warme dag zelfs naar de pomp lopen. Die staat er sinds 1951. Wel goed voor verkoeling, maar niet om uit te drinken.

Een gordijn beschermt bij de zorgboerderij bakjes met rode en zwarte bessen tegen de zon. Vers van het land. Of de passant er voor betaalt? Ze zijn er goed van vertrouwen. Even verderop lonkt het bord ‘zelfgemaakte taart’. Lekker!

Stuur ook een groet uit Giesbergen en download de ansichtkaart in JPG- of PDF-formaat. In deze serie verscheen ook ansichtkaarten uit Doeveren en Hedikhuizen.

Volledig scherm
© BD