Stuur een kaart: Groeten uit Herpt

VIDEOHERPT - Met de auto rijd je er voorbij zonder dat je er erg in hebt. Dat stroompje, haaks op de Groenstraat, vlak voor de rotonde waar Café De Ploeg staat, dat stroompje is bepalend geweest voor het ontstaan van Herpt.

Het Oude Maasje, fossiel van de oude loop van de rivier die dit landschap met machtige meanders heeft gekneed. De hoge stroomruggen, de sporen die de rivier naliet, waren de beste plekken voor een nederzetting.

En nederzetting Herpt ontstond al heel erg lang geleden. In 1970, en dat is ook al weer bijna een halve eeuw terug, vierde het dorp het duizendjarig bestaan. Dat gebeurde onder meer met een reünie van mensen met de achternaam Van Herpt.

ZIE OOK: Stuur een kaart: Groeten uit Giersbergen

Ter overname

Voor wie horecaplannen heeft: op Café De Ploeg staat een bord ‘ter overname’. De plek is strategisch, vlakbij de weg naar het Bernse veer en het mooie Eiland van Nederhemert en op de route van de vesting Heusden naar Haarsteeg. Mooie pleisterplaats voor dorstige fietsers.

Het katholieke kerkje uit 1924 is ontworpen door Caspar Franssen, die heel veel kerken op zijn naam heeft staan. Gaat misschien dienst doen als dorpshuis.

Stuur ook een groet uit Herpt en download de ansichtkaart in JPG- of PDF-formaat. In deze serie verschenen ook al ansichtkaarten uit Doeveren, Hedikhuizen en Giersbergen.

Volledig scherm
Herpt © BD