Volledig scherm
Die Heygrave. © Google Streetview

Te zware zonnepanelenconstructie aangepast; zwembad Vlijmen kan weer open

VLIJMEN - De constructie van de zonnecollectoren op het dak van zwembad Die Heygrave is aangepast. Het zwembad kan vrijdag weer open.

Woensdag bleek bij een gemeentelijk controle dat de zonnepanelen die vorige week zijn aangebracht te zwaar zijn. De panelen wogen bij elkaar meer dan de dakconstructie volgens de berekeningen mag dragen. Het zwembad werd meteen gesloten.

Volgens een gemeentewoordvoerder was de overschrijding niet zo groot dat er zonnecollectoren moesten worden verwijderd. „Het is genoeg om een aantal tegels te verwijderen.”

Opgelost
Aannemer Ben van der Giesen van het betrokken bedrijf Giebros Technics uit Roosendaal bevestigt dat. „De constructie wordt verzwaard met balast zodat de zonnepanelen er niet af kunnen waaien bij harde wind.” De gekozen constructie kan windkracht 12 trotseren maar bleek iets te zwaar. „We hebben dat opgelost door balast weg te halen en te kiezen voor een andere oplossing. Een deel van de zonnepanelen hebben we nu aan elkaar gemaakt met een frame-constructie.”

Volgens Van der Giesen is er nooit gevaar geweest dat het dak zou bezwijken onder het gewicht. Wat hem betreft had het zwembad ook echt niet dicht gehoeven. „De regels zijn heel ruim. Zo wordt er bijvoorbeeld rekening gehouden met zware sneeuwval. Maar daar is in deze tijd van het jaar natuurlijk geen sprake van.”

Waalwijk, Heusden e.o.