Volledig scherm
De oude mavo aan de Demer in de vesting Heusden. © Dik de Joode/BD

Terrein Jonker Fris en oude mavo Heusden 'populair' voor opvang asielzoekers

OUDHEUSDEN - Op de derde en laatste avond waarop inwoners van de gemeente Heusden locaties konden aandragen voor de opvang van 200 asielzoekers en voor 50 minderjarige meisjes, zijn woensdagavond in De Schakel in Oudheusden nog eens 20 suggesties gedaan. Eerder deze week droegen de aanwezigen op bijeenkomsten in Drunen en Vlijmen in totaal al zo'n zestig plekken aan.

Burgemeester en wethouders van Heusden maken nu een voorstel aan de gemeenteraad, die dinsdag 17 mei beslist welke twee locaties aan het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) worden aangeboden. Het laatste woord is aan het COA. Op de avond in Oudheusden scoorde het terrein van Jonker Fris net buiten de vesting het best voor de eventuele opvang van 200 asielzoekers.

De oude mavo aan de Demer werd gezien als de meest geschikte plaats om 50 minderjarige meisjes op te vangen. Ook het afmeren van een hotelschip werd geopperd als mogelijkheid om de meisjes op te vangen.Deze voorkeuren van de aanwezigen hebben echter geen enkele formele status.

Lees meer over de opvang van asielzoekers en de huisvesting van statushouders op bd.nl/vluchteling.

Waalwijk, Heusden e.o.