Thom Blankers, nu nog fractievoorzitter van de VVD in de gemeenteraad van Heusden. Binnenkort wethouder.
Volledig scherm
Thom Blankers, nu nog fractievoorzitter van de VVD in de gemeenteraad van Heusden. Binnenkort wethouder. © Gemeente Heusden

Thom Blankers (VVD) volgt Hanne van Aart op als wethouder in Heusden

VLIJMEN/NIEUWKUIJK - Thom Blankers (30) wordt de opvolger van VVD-wethouder Hanne van Aart, die haar baan in Heusden binnenkort verruild voor het burgemeesterschap in Loon op Zand. Blankers wordt waarschijnlijk in de raadsvergadering van 9 november door zijn partij voorgedragen. Zijn verkiezing lijkt een formaliteit.

De voordracht van Blankers is zaterdag bekendgemaakt. De VVD in Heusden heeft ruim twee weken de tijd genomen om een opvolger voor Van Aart te vinden. Vanaf het begin gaf fractievoorzitter Thom Blankers aan dat de opvolging in eigen kring geregeld zou worden. De nieuwe wethouder zit in eerste instantie tot maart volgend jaar, als er nieuwe verkiezingen worden gehouden.

Blankers woont in Nieuwkuijk en is sinds 2014 raadslid. Hij studeerde Bestuurskunde en werkt als beleidsontwikkelaar Economische Zaken in de gemeente Deurne. Van Aart heeft onder meer economische zaken, financiën en sport in haar portefeuille. Blankers verwacht niet dat er veel zal veranderen in de portefeuilleverdeling. ,,Al is dat uiteraard een zaak van het nieuwe college", aldus Blankers.

De VVD is met drie zetels vertegenwoordigd in de gemeenteraad van Heusden. De coalitie bestaat naast de VVD uit Gemeentebelangen, DMP Heusden, Heusden ÉÉN en de PvdA. Alle wethouders hebben een aanstelling van 90 procent.

Raadslid Carola Couwenberg gaat Blankers opvolgen als VVD-fractievoorzitter. Wie de vrijkomende plaats in de gemeenteraad gaat opvullen, wordt naar verwachting volgende week bekend.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement