Volledig scherm
Mien en Toon Brok. © Marie-Therese Kierkels / BeeldWerkt

Toon en Mien groeiden op in dezelfde straat in Drunen

DRUNEN - Ze zijn liefst 65 jaar getrouwd: Toon Brok (90) en Mien Brok-van de Leur (87) uit Drunen. Zaterdag was de officiële dag. Ze zijn allebei geboren en getogen in Drunen, waar ze zelfs bij elkaar in de straat woonden. En dat is precies hoe ze elkaar leerden kennen.

Na de basisschool ging Toon direct aan de slag in een schoenenfabriek. Toen de oorlog aanbrak, ging hij als boeren- en slagersknecht aan de slag. Later diende hij nog zo’n twee jaar in voormalig Nederlands-Indië. Eenmaal terug in Nederland werkte hij 33 jaar als gemeentebode van Drunen. ,,Hij had daarbij nog allerlei nevenfuncties zoals hulp-badmeester en marktmeester”, vertelt zoon Wim. Bij zijn afscheid kreeg Toon voor al zijn diensten een onderscheiding.

Wandelvakanties
Mien werkte tot aan de bruiloft in de huishouding. Daarna was ze huisvrouw en zorgde ze voor de kinderen. Wim: ,,Ze heeft dat met veel overgave en liefde gedaan en beschouwt het ook terecht als haar beroep.” In de vrije tijd was het echtpaar altijd actief bezig. Wim: ,,Wandelvakanties in Oostenrijk en later fietstochtjes door Nederland.”

Nu doen ze het vanwege de gezondheid rustiger aan: samen kaarten of puzzels uit de krant maken. Het briljanten paar heeft naast hun zeven kinderen ook elf kleinkinderen en vier achterkleinkinderen.

Waalwijk, Heusden e.o.