Volledig scherm
© Mactrunk/Thinkstock

USB-stick moet mensen met schulden in Heusden helpen

VLIJMEN - Het aantal mensen in de gemeente Heusden dat kampt met schulden neemt maar niet af. Het is tijd voor een nieuwe aanpak, zeker nu ook blijkt dat mensen die forse schulden hebben, ook vaker zorg nodig hebben. De inzet van USB-sticks moet nu in Heusden voor een betere begeleiding van mensen met schulden gaan zorgen.

Het uitgangspunt dat mensen met schulden daar zelf verantwoordelijk voor zijn en ook zelf voor een oplossing moeten zorgen, blijkt in de praktijk vaak niet te werken. Heusden wil daarom ook meer tijd gaan steken in het tijdig signaleren van de problemen en het begeleiden van de schuldenaars. Goede samenwerking tussen instanties is daarbij van groot belang.

USB-stick

Goede begeleiding is vaak moeilijk, doordat instanties vaak niet van elkaars informatie gebruik kunnen maken. Dit vanwege de privacywetgeving. Daarom wil Heusden onderzoeken of de informatie verzameld kan worden en op bv een USB-stick kan worden gezet. Mensen kunnen die informatie dan steeds meenemen als ze contact hebben met een instantie.

Heusden telt de laatste jaren gemiddeld 120 mensen die fors in de schulden zitten en begeleid worden bij het vinden van een oplossing.

Waalwijk, Heusden e.o.