Volledig scherm
© Gemeente Heusden

Van der Lee (Heusden Transparant) krijgt GOL-cijfers vertrouwelijk ter inzage, maar denkt niet aan excuses

DRUNEN - Het Heusdense raadslid Frans van der Lee (Heusden Transparant, oppositie) krijgt vertrouwelijk inzage in de kosten van het alternatieve plan dat Stichting van Gol naar Beter heeft bedacht voor de verkeersafwikkeling in de Baardwijkse Overlaat tussen Drunen en Waalwijk. Burgemeester en wethouders van Heusden hebben dat aanbod gedaan.

Volgens de Stuurgroep GOL (Gebiedsontwikkeling Oostelijke Langstraat) is het alternatief van de stichting minstens 7,5 miljoen euro duurder dan de zogeheten voorkeursvariant van de Stuurgroep. Deze inschatting is gemaakt op basis van een ruwe analyse. In die Stuurgroep zitten ook vertegenwoordigers van de gemeenten Heusden en Waalwijk. Vanwege die hogere kosten is het alternatief (bekend als variant 72) door de Stuurgroep niet verder doorgerekend. Overigens zijn er volgens de Stuurgroep ook inhoudelijke bezwaren tegen het alternatief. 

De stichting Van Gol naar Beter wijst naar een rapport van de TU Delft, dat op verzoek van de stichting is gemaakt. Daaruit zou  het tegendeel blijken.

Relletje

Vragen van Van der Lee over specificatie van de kosten van het alternatief - dat uitgaat van een randweg niet vlakbij de Heidijk maar verderop in de Baardwijkse Overlaat - hebben inmiddels geleid tot een politiek relletje. Van der Lee beschuldigt wethouder Van der Poel van liegen, omdat volgens Van der Lee blijkt dat eerder helemaal geen berekeningen zijn gemaakt. Van der Poel en het Heusdense college werpen de aantijgingen verre van zich. Ze vinden dat Van der Lee excuses moet maken of de beschuldigingen hard moeten maken. Wel doen ze Van der Lee het aanbod de door de provincie opgestelde cijfers vertrouwelijk in te zien. Hij gaat dat ook doen, zo laat hij weten. Aan excuses denkt Van der Lee absoluut niet.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement