Volledig scherm
© Hans van den Eeden

Variatie tijdens presentatie Photo Shoot 4 fun in Vlijmen

VLIJMEN - Een jaarthema voor leden van een fotoclub kan als een korset werken. Maar het kan ook door de beperking creativiteit los maken. Dat bleek dit weekend bij de tentoonstelling van de Fotoclub Photo Shoot 4 Fun die in de Caleidoscoop in Vlijmen werd gehouden. 

Naast eigen vrije werken werden verschillende thema's uitgewerkt. Zo werd vanuit tal van posities, weersomstandigheden, momenten van de dag, de Stadshaven van Heusden gefotografeerd. Het resultaat was een Stadshaven met fraaie luchten die ook in zwart-wit werden afgedrukt. De rauwe werkelijkheid en de rafels van Heusden werden, nog geen kilometer verder, met autentieke foto's van het verlaten Jonker Fris gebouw gemaakt. 

Gevarieerd was de uitwerking van het thema dieren. Leden zochten het dicht bij huis. Een enkeling reisde ervoor naar Zuid-Afrika. De maatschappelijke betrokkenheid van Photo Shoot 4 Fun kwam tot uiting bij een serie foto's die voor de tiende Pink Ribbon Durea wandeltocht waren gemaakt.

,,Tijdens de expositie is er veel te beleven en te kijken. Het is leuk om te zien dat veel leden van verschillende niveaus lid zijn van de fotoclub. Zo kan je elkaar helpen", aldus Wim van Driessen uit Waalwijk. De bezoekers werden uitgedaagd om foto's te herkennen en te kwalificeren. Uit de presentatie van de leden van de fotoclub bleek duidelijk dat naast het resultaat ook de fun van het fotograferen, alleen of in groepsverband, telt. En daar is de fotoclub royaal in geslaagd. Het komende jaar gaat de fotoclub zich onder andere richten op het fotograferen van de Moerputtenbrug.

Volledig scherm
© Hans van den Eeden
BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Waalwijk, Heusden e.o.