Volledig scherm
Zebrapad weg of niet: voetgangers blijven ter hoogte van de Action in Vlijmen de Akkerstraat oversteken. © Beeld Werkt

Veelbesproken zebrapad bij Action Vlijmen eind deze maand terug

VLIJMEN - Het heeft al heel wat discussie opgeleverd, maar over twee weken is het dan zover: op de Akkerstraat in Vlijmen komt ter hoogte van de Action (weer) een zebrapad. De klus wordt uitgevoerd van maandag 26 tot en met woensdag 28 februari.

Voor vrachtwagens en bussen wordt die dag een omleidingsroutes ingesteld. Ook zijn verkeersregelaars aanwezig om het verkeer in goede banen te leiden. De parkeerplaats op het Plein blijft tijdens de werkzaamheden bereikbaar, belooft de gemeente.

Begin volgende week worden op de grote parkeerplaats eerst drie parkeerplekken weggehaald,  ter hoogte van de plek waar het zebrapad op de parkeerplaats aansluit. 

Weggehaald

Heusden liet de oversteekplaats eerder weghalen. Er kwamen twee zebrapaden voor terug. Eentje vlakbij de rotonde met de Sint Catharinastraat en de Akker; de andere vlakbij de uitrit van de grote parkeerplaats.

Die maatregel leidde tot een stortvloed aan kritiek. Veel bezoekers van de Action, in het pand waar voorheen EMTÉ-supermarkt zat, staken toch nog gewoon ter hoogte van het verdwenen zebrapad de weg over op weg naar de grote parkeerplaats. Dat leverde gevaar op voor voetgangers en automobilisten.

De omgeving van de oversteekplaats bij de uitgang van de parkeerplaats zou onoverzichtelijk zijn en daardoor ook tot gevaarlijke situaties leiden. Naar aanleiding van de kritiek en politieke vragen, komt nu het zebrapad nu terug.

Bij de voetgangersoversteekplaats in de omgeving van het Plein komen 'waarschuwingskokers'. Wanneer de attentiepalen - uitgevoerd in opvallende, fluorescerende kleuren - worden geplaatst is nog onbekend. 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement