Volledig scherm
De nieuwe zogeheten oostwand aan het Plein, onderdeel van Centrumplan Vlijmen. Artist impression: Van Aken Architecten

Vergunning voor bouw nieuwe oostwand Plein Vlijmen

VLIJMEN - Heusden heeft vergunning verleend voor de bouw van 24 appartementen plus winkelruimtes aan de oostkant van het Plein in Vlijmen. Volgens wethouder Mart van der Poel een belangrijke stap op weg naar uitvoering van het Centrumplan Vlijmen.

De wethouder hoopt dat de sloop van de panden aan de oostwand rond de zomer kan beginnen. Overigens is één pand nog geen eigendom van de gemeente, dat van kaasspeciaalzaak Wijnstekers. De gemeente verwacht dat de onderhandelingen snel kunnen worden afgerond.

Als er geen bezwaren tegen de bouwvergunning komen, zou de nieuwbouw in de tweede helft van dit jaar kunnen beginnen.

  1. Burendag Elshout écht voor buren

    Burendag Elshout écht voor buren

    ELSHOUT - D'n Elshof in Elshout is een gebouw waar vooral ouderenactiviteiten worden gehouden. Dus als je d'r op Burendag - het is vandaag Buurtlunch! - naar binnen loopt en er alleen maar dertig ouderen ziet zitten dan vraag je je af of ze niet gewoon hun vaste bubs binnen hebben. Niet dus, verzekert André van Hulten, voorzitter van stichting D'n Elshof. ,,Dit zijn écht de directe buren. We halen ze binnen omdat ze vanwege onze activiteiten ook weleens overlast hebben, geluid, drukte, parkeren. Nu doen we iets terug." 

Waalwijk, Heusden e.o.