Volledig scherm
Haarsteeg Veiling Centra de Hut , Moeder Jolanda en zoon Giel Vermeulen uit Heusden hebben een leuk bord van Haarsteeg voor 15 euro en een beeld van 20 euro en een gratis vaas. © Beeld Werkt

Verkoopavond spullen De Hut trekt 'meer belangstelling dan verwacht'

HAARSTEEG - Partycentrum De Hut stond dinsdagavond in het teken van de verkoop van spullen. Het partycentrum stop ermee en dus mocht de huisraad weg. ,,Triest, alweer verdwijnt er een stukje cultuurgoed in Haarsteeg."

In een grijs verleden schreef prins Jan II van Haorendam een brief aan de ontvoerders van Knillis: de carnavalsvierders wilden hoe dan ook hun mascotte terug. Jan van de Griend liet zijn smeekbede achter in De Hut. Deze dinsdag haalt de voormalige prins zijn epistel op. ,,Het zijn toch herinneringen, die voor onze carnavalsclub Knotwilgendam niet verloren mogen gaan", vindt Van de Griendt. 

Ondertussen wordt de bar afgebroken. Bedrading komt tevoorschijn, de muren in de zaal zijn nagenoeg leeg. Leut, plezier en gezelligheid die De Hut hebben gekenmerkt zijn verleden tijd; het pand oogt wat triest. ,,Het is ook triest", vindt Van de Griend. ,,Alweer verdwijnt er een stuk cultuurgoed in Haarsteeg. Café De Harmonie is de volgende, gaat er ook mee kappen. We vallen in een zwart gat." 

Rond negen uur is het niet druk in De Hut. ,,Er is wel degelijk genoeg volk geweest", zegt de voormalige eigenaar Gert-Jan van Rooij. ,,Meer dan verwacht. Ik had niet gedacht dat er zoveel belangstelling zou zijn voor al dat kleine spul." Het grote werk, zoals statafels, ging niet van de hand. ,,Dat kunnen we zelf nog goed gebruiken, dat dat gaat mee naar De Ster."