Volledig scherm
© iStock

Vertraging bij keuzes maatregelen A59

VLIJMEN - De stuurgroep Gebiedsontwikkeling Oostelijke Langstraat (GOL) heeft meer tijd nodig om knopen door te hakken over maatregelen op de A59 bij Vlijmen. De keuze voor de voorkeursvarianten wordt niet volgende week gemaakt, zoals de bedoeling was, maar eind januari.

Het gaat om maatregelen bij Vlijmen-Oost (aansluitingen randweg), rond Nieuwkuijk (parallelwegen en op- en afrit 43) en bij de Baardwijkse Overlaat (parallelwegen, tussen Drunen en Waalwijk).

Varianten
De vertraging heeft alles te maken met het groot aantal varianten dat de afgelopen tijd vanuit de bevolking naar voren is gebracht. Ook is een flink aantal op- en aanmerkingen gemaakt over de verschillende varianten die al op tafel lagen.

Als eind januari de voorkeursvarianten van de Stuurgroep bekend zijn gemaakt, volgt een milieu-effect rapportage (m.e.r.) en daarna nog mogelijkheden voor inspraak en bezwaar. Zo kan het nog jaren duren voor de maatregelen in Vlijmen-Oost, Nieuwkuijk en bij de Baardwijkse Overlaat daadwerkelijk uitgevoerd worden.

Waalwijk, Heusden e.o.