Volledig scherm
De woning is compleet verwoest door de brand. © Jasper Harthoorn

VIDEO: Uitslaande woningbrand in Elshout; bewoner verlaat huis net op tijd

UPDATEELSHOUT - Een woning aan de Naulandseweg in Elshout is vrijdagochtend door een uitslaande brand verwoest. De bewoner werd wakker van de rook en het geknetter en kon via het raam net op tijd het huis verlaten. Een kat was mogelijk nog in het huis tijdens de brand.

De man is uit voorzorg naar het ziekenhuis gebracht omdat hij rook had ingeademd. Tijdens de brand was er één huisdier in de boerderij, een kat. Deze is vooralsnog niet teruggevonden. De overige huisdieren bevonden zich in een naburige schuur en zijn in veiligheid gebracht.

Officier van dienst Corné Rosenbrand van de brandweer sprak van een korte, maar hevige brand die de boerderij in de as legde. ,,We hebben de brand alleen preventief kunnen bestrijden." Dat wil zeggen ervoor zorgen dat de brand zich niet uitbreidde.Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend. 

Nuland

De brandweer rukte met veel eenheden uit. Sommige kwamen van de brand in Nuland af en moesten meteen doorrijden naar Elshout.

Hoe de brand kon ontstaan, is nog niet duidelijk. Omwonenden werd geadviseerd ramen en deuren gesloten te houden vanwege de rook die vrijkomt.

Volledig scherm
Grote woningbrand in Elshout. © Martijn van Bijnen/FPMB
Volledig scherm
Woning in Elshout staat in lichterlaaie. © FPMB Anja van Beek
Volledig scherm
Grote woningbrand in Elshout. © Martijn van Bijnen/FPMB

Waalwijk, Heusden e.o.