Volledig scherm
De Vijfhoevenlaan in Vlijmen. © Beeld Werkt

Vijfhoevenlaan Vlijmen en Van Gol naar Beter maken samen een 'oorlogskas'

DRUNEN/VLIJMEN - Stichting Van Gol naar Beter en Bewonersvereniging Vijfhoevenlaan slaan in financieel opzicht de handen ineen, in hun verzet tegen de plannen Gebiedsontwikkeling Oostelijke Langstraat. Ze willen een flinke 'oorlogskas' vormen om de advocaatskosten te betalen als ze naar de Raad van State zullen stappen.

De kans dat dat laatste gebeurt is groot. Als Provinciale Staten de wensen van beide niet honoreert, zoeken ze het hogerop. Het idee is nu dat iedereen die iets aan de plannen veranderd wil zien én een rechtsbijstandverzekering (met 'wonen') heeft, zich aansluit bij het zogeheten groepsdossier. Zo kan het beschikbare geld van de verzekeringsmaatschappijen gebundeld worden, waardoor een sterkere vuist gemaakt kan worden. Tien verzekerden hebben zich al aangesloten. 

Stichting Van Gol naar Beter verzet zich vooral tegen de plannen in en rond de Baardwijkse Overlaat, tussen Waalwijk en Drunen. De stichting is tegen de aanleg van nieuwe wegen in dat gebied en stelt dat er prima alternatieven zijn waarbij geen extra asfalt hoeft te worden aangelegd.

Vlijmen

Bewonersvereniging Vijfhoevenlaan heeft een alternatief ingediend, zodat aanleg van een randweg bij Vlijmen-Oost overbodig wordt. De vereniging stelt voor om afrit 44 (Vlijmen-centrum) vanaf Utrecht/Den Bosch open te houden en alleen de oprit vanuit Vlijmen te sluiten. In de GOL-plannen gaan die beide dicht.

Verkeer vanaf Empel op weg naar Haarsteeg en De Grassen (in Vlijmen) zou 'gewoon' via afslag 46 (Engelen), Haverleij en Bellaard richting de Tuinbouwweg of naar de Voorste Zeedijk- Vijfhoevenlaan kunnen rijden. 

Op deze manier zou het verkeer veel beter over Vlijmen verdeeld worden en zouden de kosten lager zijn.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement