Volledig scherm
© Foto Freddy Schinkel

Voordijk Vlijmen krijgt brief over omgekeerd inzamelen te laat; Heusden herstelt fout

VLIJMEN - Een aantal bewoners van de Voordijk is te laat door de gemeente Heusden geïnformeerd over de ingangsdatum van omgekeerd inzamelen, de nieuwe manier van inzamelen van restafval. Ze hebben inmiddels een excuusbrief ontvangen én een afvalpas waarmee ze hun restafval kunnen inleveren bij een ondergrondse container.

Volgens een gemeentewoordvoerder was het in eerste instantie de bedoeling dat de Voordijk-bewoners hun restafval naar Haarsteeg zouden moeten brengen gaan. Later is besloten dat ze toch met Vlijmen mee zouden gaan. ,,Daardoor kreeg een aantal mensen geen informatie."

Om die reden heeft de Afvalstoffendienst vorige week woensdag nog een ronde gemaakt om op de traditionele manier restafval op te halen.  Ook een brief met excuus en uitleg, plus de afvalpas viel toen in de bus. 

Enige

Voor zover bij de gemeentewoordvoerder bekend zijn de bewoners van de Voordijk de enige die te laat zijn geïnformeerd over de veranderingen. 

Bij omgekeerd inzamelen wordt restafval niet meer thuis opgehaald, maar moeten mensen het wegbrengen. De praktijk wijst uit dat mensen hun afval dan beter scheiden.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement