Volledig scherm

Vraagtekens bij maximum hoogte reclamebelasting Drunen

DRUNEN - De Heusdense politiek gaat volgende maand vrijwel zeker instemmen met de nieuwe manier van het heffen van de reclamebelasting in Drunen. Dat betekent niet langer een vaste bijdrage van 500 euro per jaar, maar een bijdrage op basis van WOZ-waarde van het winkelpand.

Nog voor de invoering kijkt diezelfde politiek al uit naar de evaluatie, eind volgend jaar, zo bleek donderdagavond tijdens de vergadering van de informatievergadering Samenleving. Want niet iedereen is ervan overtuigd dat alle ondernemers staan te juichen bij de nieuwe opzet. En de bovengrens van 5.000 euro is te hoog, vindt een aantal partijen. In de nieuwe opzet gaan vijf ondernemers 1.000 euro of meer betalen. Eén zelfs 4.000 euro, maar die heeft daar geen problemen mee, aldus de stichting.

Enkele partijen, en vooral het CDA, vinden dat de Stichting Kernmanagement Drunen veel beter een vereniging kan worden. Want dan kunnen de leden ervan beslissen over bijvoorbeeld het maximumbedrag, en niet het stichtingsbestuur.

Waalwijk, Heusden e.o.