Volledig scherm
© Thinkstock

Vragen over mogelijke nalatigheid Heusden bij bodemsanering Wärtsilä Drunen

DRUNEN - Heusden Transparant is bang dat de gemeente Heusden de afgelopen jaren veel te weinig heeft gedaan om te zorgen dat een einde komt aan de bodemvervuiling op het voormalige terrein van Wärtsilä in Drunen.

Tot oktober vorig jaar was volgens de oppositiepartij het bedrijf verantwoordelijk en aansprakelijk voor de vervuiling en de sanering. Daarna lagen die bij de gemeente Heusden, zo werd in oktober 2010 afgesproken bij de aankoop van het terrein door Heusden.

Heusden Transparant vreest dat, wanneer de vermoedens uitkomen, de kosten van sanering bij de gemeente komen te liggen. "Dat zou in de tonnen kunnen lopen", aldus fractievoorzitter Frans van der Lee in een toelichting op vragen die hij heeft gesteld. Zo wil de partij weten wat Heusden de afgelopen jaren precies heeft gedaan in deze kwestie.

Burgemeester en wethouders van Heusden hebben nog niet gereageerd op de vragen van Heusden Transparant.

  1. Gevarieerde Kunstmatinee Silenzio in Luthers kerkje Heusden

    Gevarieerde Kunstmatinee Silenzio in Luthers kerkje Heusden

    HEUSDEN - Voor velen is Heusden-vesting de culturele hotspot van kleine kernen. Op verschillende niveau's worden tal van culturele activiteiten georganiseerd. Dit beeld is zondag tijdens de eerste editie van het Kunstmatine Silenzio in het Lutherse kerkje bevestigd. Liefhebbers van een inspirerende lezing, hedendaagse kunst en barokmuziek konden hun hart ophalen. In het goed gevulde kerkje werd het thema Silenzio door kunsthistorica en directeur van de Openbare Bibliotheek Elisabeth Eyl onder het vergrootglas gelegd.

Waalwijk, Heusden e.o.