Volledig scherm
Susanne Sörgel zoekt informatie over het fataal ongeval van haar man. © Marie-Thérèse Kierkels/BeeldWerkt

Weduwe zit met vragen: Hoe kon Jürgen verongelukken op de A59?

DRUNEN - Susanne Sörgel wil alle feiten weten die achter haar peilloze verdriet steken. Hoe kon Jürgen, die 28 van zijn 45 jaren haar grote liefde was, het leven laten in de middenberm van de A59? Wat is er precies gebeurd, om tien voor half vijf op die stralende septemberdinsdag, terwijl Susanne met het eten op haar man wachtte?

Zeven weken na dato ligt het politierapport thuis in Drunen op tafel. ‘Dodelijk ongeval Waalwijk A59, motor/auto’, staat erboven. Een ‘verklaring betrokkene’ en een ‘verklaring getuige’: het is Susanne te mager. „De politie heeft het onderzoek afgesloten. Maar er moeten meer mensen zijn die wat kunnen vertellen.”

Fatale gevolgen
Geruchten zijn er wel. Er zou een ‘akkefietje’ tussen twee weggebruikers zijn geweest, met fataal gevolg voor Jürgen. Hij raakte met zijn motor de linkerachterkant van een bestelbusje en vloog tegen de vangrail aan.

Rechtvaardigheid
Het is een kwestie van rechtvaardigheid, zegt ze. „Hij zal wel te hard gereden hebben, wordt al snel gezegd als een motorrijder verongelukt. Hier aan tafel vertelde een agent me dat Jürgen mogelijk tegen dat busje aan had zitten duwen. Maar Jürgen was absoluut niet roekeloos in het verkeer. Hij was een echte mooiweerrijder. Reed in alle rust van A naar B. Op en top een family man ook, die wist wat hij thuis had zitten: een vrouw en drie kinderen van zestien, zeventien en negentien jaar.”

Wie kan Susanne Sörgel meer vertellen over het ongeval op 27 september? Waarom moest de chauffeur van het bestelbusje dat voor Jürgen Sörgel reed plots op de rem gaan staan? Informatie is welkom op 06-51823409.

Waalwijk, Heusden e.o.