Volledig scherm
© Van Es Jan

Wel geld voor bedrijven om wijziging postcode Heusden; pech voor particulieren

VLIJMEN/HEUSDEN - Ondernemers uit Oudheusden, Doeveren, Heesbeen, Herpt, Hedikhuizen en een deel van De Hoeven in Haarsteeg krijgen tóch een vergoeding voor de kosten die ze moeten maken, nu hun postcodes worden gewijzigd. Het gaat om minimaal 100 en maximaal 500 euro. 'Gewone' inwoners krijgen niets. 

Burgemeester en wethouders van Heusden hebben dat besloten. Ze geven hiermee gehoor aan de kritiek die onlangs klonk op een informatieavond over het besluit de postcodes te wijzigen.

Veel van de aanwezigen houden het liefst hun oude postcode, maar volgens wethouder Wim van Engeland is dat een gelopen race. Heusden geeft, als laatste gemeente in Nederland, gehoor aan een oude afspraak tussen PostNL en het ministerie om alle dorpen met een eigen naam ook een eigen postcode te geven. ,,Doen we dat niet, dan kent PostNL nieuwe straten straks geen postcode meer toe", aldus Van Engeland.

Quote

Heusden is de laatste gemeente in Nederland die gehoor geeft aan oude afspraak

Wim van Engeland, wethouder Heusden

Vergoeding

Kritiek was er ook dat er geen vergoeding leek te zijn voor de kosten die gemaakt moeten worden. Bijvoorbeeld voor nieuw briefpapier, nieuwe visitekaartjes, het bijwerken van databestanden.

Nu komen er dus alsnog vergoedingen. Particulieren hebben pech: volgens Heusden is het vrij eenvoudig anderen  te informeren over je nieuwe postcode, bijvoorbeeld via internet en email. 

Bedrijven die staan ingeschreven bij de Kamer van Koophandel, én de vergoeding aanvragen, krijgen 100 euro. Bedrijven die méér kosten maken, kunnen tot maximaal 500 euro krijgen. Er zijn voor zover bekend 217 bedrijven die in aanmerking komen. 

Een brief met alle informatie, inclusief de nieuwe postcode is naar de betrokkenen verstuurd. De wijziging van postcode gaat 15 januari in. De oude geldt nog tot 15 juli 2018.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement