Volledig scherm
Een artist impression van het nieuwe gezondheidscentrum aan de Prins Hendrikstraat in Drunen, onderdeel van plan Dillenburg.

Wijk Dillenburg in Drunen krijgt in rap tempo vorm

DRUNEN - Wie een paar maanden geen kijkje heeft genomen bij plan Dillenburg in Drunen, loopt het risico veel te hebben gemist. En dat zal de komende tijd niet anders worden. De ontwikkelingen in het gebied volgen elkaar snel op.

Volgende week start de bouw van de gemeentelijke sporthal. En Hendriks Projectontwikkelling staat stil bij het begin van de bouw van 130 huizen, die in no time verkocht werden.

De populariteit van de woningen is volgens wethouder Wim van Engeland wel te verklaren. „Het is deels te danken aan het aantrekken van de economie. Maar het gaat in Drunen nog sneller dan elders. In Drunen is een tijdje niet gebouwd, Dillenburg is voorlopig een van de laatste grotere bouwlocaties. We hebben nog wel wat kleinere plaatsen, maar we moeten echt weer gaan zoeken."

Volgens Van Engeland verloopt alles vrijwel geruisloos. „We hebben speciale aandacht voor de veiligheid rond het d’Oultremontcollege. Daar was eerst moeilijk grip op te krijgen, maar nu hebben we de Tiny de Munnikstraat bij de Dillenburgstraat met paaltjes afgesloten.”

Waalwijk, Heusden e.o.