Volledig scherm
Willy Brands bij zijn woning aan de Nassaudwarsstraat in Vlijmen © Sander Verhoeven/Beeld Werkt

Willy Brands maakt afspraken met Heusden en gaat woning in Vlijmen uit

VLIJMEN/DEN BOSCH - Willy Brands en zijn vrouw Wies moeten maandag 17 oktober hun woning en loodsen aan de Nasssaudwarsstraat in Vlijmen leeg en ontruimd opleveren aan de gemeente Heusden. Dat is de uitkomst van de rechtszaak die dinsdag in Den Bosch plaatshad.

Brands en de vertegenwoordigers van de gemeente Heusden kwamen tijdens een schorsing tot die afspraak, nadat rechter mr. Hulskes beide partijen had gevraagd of ze er in onderling overleg nog uit konden komen. Ze gaf Brands en de gemeente voorafgaand aan de schorsing wel alvast een voorlopig oordeel mee. En daaruit bleek dat Brands in de ogen van de rechter niet sterk stond in de zaak, die zich toespitste op de vraag of Brands de woning uit moet.

Koopcontract
De gemeente vond van wel en wees op de bepalingen in het koopcontract uit 2008, opgesteld toen Brands het huis aan de gemeente verkocht. Brands en zijn vrouw vonden van niet, en beriepen zich op aanvullende afspraken met toenmalig wethouder Adriaan van Mierlo dat ze langer mochten blijven zitten. Afspraken die overigens niet waren vastgelegd in het koopcontract. Volgens Brands waren er wel getuigen van de mondelinge belofte. Door de deal die Brands en Heusden nu hebben gesloten, zijn alle verdere procedures van tafel. Wel betaalt Brands de gemeente nog 12.500 euro.

Waalwijk, Heusden e.o.